Kokosdadel bonbons
Suikervrij eten saai? Dit suikervrije recept voor kokosdadel bonbons is niet alleen lekker voor de zoete trek, het is ook nog eens verantwoord.
Voor circa 12 bonbons:
4 grote dadels
1 kopje walnoten (gepeld)
1 kopje kokosschaafsel
60 ml kokosolie
1 el chiazaad
Eventueel: 2 el rauwe cacao
Zo maak je de bonbons:
Haal de pit uit de dadels
Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat deze vloeibaar is.
Doe de walnoten, de vloeibare kokosolie, chiazaad en eventueel de cacao in de blender/staafmixer en mix alles goed fijn. Voeg als laatste de dadels toe en mix nog een keer.
Schep alles in een kom en zet het 10 minuten in de koelkast.
Rol vervolgens balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp. Zet de balletjes nog een half uur in de koelkast voordat je ze serveert.
Smakelijk!