Zoete aardappelschotel uit de oven
Eén van mijn favorieten. Een keer iets anders bij de BBQ in plaats van een salade? Kies dan voor deze heerlijke zoete aardappelschotel met verschillende groenten en geitenkaas. Simpel voor te bereiden, gezond en zo klaar.
Nodig voor 4 personen:
1 courgette
2 zoete aardappels
1 rode paprika
1 gele paprika
4 stengels bosui
1 doosje kastanjechampignons
1 teentje knoflook (fijngeperst)
1 rolletje zachte geitenkaas
Pompoenpitten of gepelde walnoten
Gedroogde Italiaanse kruiden
Verse peper
Zout (naar smaak)
4 el Olijfolie (extra vierge)
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Snijd de groenten in kleine stukken en verdeel deze op de bakplaat. Pers de knoflook fijn, voeg dit bij de groenten en hussel de groenten door elkaar. Verdeel de pompoenpitten of walnoten en geitenkaas (kleine stukjes) over de groenten. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe. Giet als laatste de olie over de groenten. Zet de bakplaat in de oven en bak het geheel in ongeveer 17 minuten gaar. Schep het tussentijds een keer om. De groenten zijn gaar als de zoete aardappel zacht is.
Smakelijk!